ZIMA

     RKZ dospělých Horní mísečky (21. – 21. 12. 2003)

     Na prvním RKZ dospělých byla mlha, jelikož to byl první velký závod, tak mě jako trenéra nenechal úplně chladným, jak dopadne celoroční tréninková příprava. První den se jelo klasicky (Ž: 5km/M:10 km) a druhý den bruslením (Ž:10km/ M: 15 km). První své závody v kategorii dospělých si také vyzkoušela dorostenka A. Pražáková , která obsadila pěkné a slibné 8. a 6. místo v juniorkách. Mužům (P. Vedralovi 30./32. , T. Bergrovi 61./57, Kamilu Rybáři 88./70., a Aleši Fučíkovi 98./80.), juniorce Radce Votočkové (20./11.) se napoprvé moc nedařilo. Projevila se menší vyježděnost, ale i to, že tento FIS mezinárodní RKZ byl vzhledem k sněhovým podmínkám úplně první závod v sezóně.

Aneta na střelnici…

Radka Votočková – první kilometr  

     Přebor Královéhradeckého kraje – Vrchlabí (18. 1. 2004)

   Jedny z menších krajských závodů, kde jsme bodovali skoro v každé kategorii. Startovalo se nezvykle po dvou, a tak měl závod víc kontaktní charakter. Zvlášť v mužské kategorii to byl celkem velký peloton. Sněhové podmínky nebyly jednoduché, protože na některých místech se stopa hladila do tzv. zrcadel, ale ve vyšších polohách trati byl ve stopě stále prašan. 

Výčet umístění:

Dorostenky mladší:

1. Vedralová Lucie
9. Kožíšková Jindraa

Dorostenky starší:

1. Vlášková Lucie
2. Šádková Markéta
3. Kožíšková Jana

Dorostenci starší:

3. Charousek Jan

Muži: 

2. Vedral Petr
5. Bergr Tomáš
11. Fučík Aleš

Ženy:

1. Votočková Radka

L.Vlášková 200m po startu.. Co to „tvrdé`` koleno?

Petr Vedral – síla v pohybu - průjezd do druhého kola

Prostě triumf! 1. L. Vlášková.2. M. Šádková, 3. J. Kožíšková

Vítězná Radka Votočková nedala soupeřkám šanci

Druhému Petrovi Vedralovi to na vítězství sice nedalo, ale jel dobře!

Když je v týmu pohoda – není co řešit…z leva M. Šádková, J. Kožíšková, L. Vlášková, L. Vedralová, R. Votočková, Jindra Kožíšková

     MČR Dorostu a dospělých Nové Město. M (24.-25.1.2004)

     V Novém městě byl letos sprint bruslením a druhý den klasika delší tratě. Musím říci, že ačkoliv jsme první den nedopadli úplně špatně, tak nám obecně zdejší sprinterské tratě moc nesedly. V dospělých kategoriích se do užšího finále nedostal nikdo, takže vše musel zachraňovat dorost. Po nemoci a antibiotikech pouze na sprint nastoupila Aneta Pražáková, která nakonec vybojovala s další oddílovou kolegyní Luckou Vláškovou postup do finále B a následně 6. a Lucka 7. místo. V druhém čtvrtfinále obsadila 15. místo Jana Kožíšková. Markétě Šádkové se mezi nejlepších 16. postoupit nepodařilo. Podobně na tom byli i dorostenci J. Charousek 20., T. Pěnička 23. a O. Mikule 49. Dorostenky mladší jsme měli ve hře dvě, přičemž Zuzana Vávrová obsadila 52. pozici. Závod se ale podařil Lucii Vedralové, která v čtvrtfinále obsadila 11. příčku.
     Jelikož bylo letos dost sněhu, tak se druhý den po hodně dlouhé době závodilo na tradičních tratích, tedy, „esíčky`` až na vrchol kopců kterým se říká „Tatry``. O tom že se tady dá hodně ztratit právě v těchto kopcích, ale i ve následných sjezdech jsme se přesvědčili na vlastní kůži.
     Radka Votočková obsadila pěknou 10. příčku v juniorkách. Petr Vedral se sice oproti prvnímu RKZ zlepšil, ale 26. místo nebylo tím, na co doopravdy má. Dalším mužům T. Bergrovi (70.), K. Rybářovi (80.) a ani A. Fučíkovi (88.) závod ani pro tentokrát nevyšel. Podobně na tom byl i Jan Charousek (48.), který zápasil s nastupující chřipkou.    

M. Šádková na vrcholu „Tater``

L.Vlášková – a  mám další soupeřku..

J. Kožíšková - musím si pořádně naskočit 

Foto s idolem Martinem Koukalem - z leva – L. Vlášková, M. Šádková, L. Vedralová, Zuzana Vávrová

     Horní Branná  - Krajský přebor Libereckého kraje (31.1.2004)

     Z krajského přeboru štafet  klasicky jsem vybral jen dvě fotky – spíše členů družstva Standy Dlouhého i proto, že jsem je do této doby moc nefotil, a také, protože jejich záběry byly asi nejpovedenější. Závody to byly pěkné, ačkoliv byla trochu honička s mazáním, jelikož slunce sníh rychle měnilo, postupně z krásného prašanu, na pořádné „mýdlo``. Některým závodníkům ale se trať tak líbila, že si ji prostě museli zajet dvakrát….

Výčet umístění:

Dorostenky mladší:

2. místo - 3x 3 km - L. Vedralová, Z. Vávrová, J. Kožíšková

Dorostenci mladší:

5. místo – 3x 5 km - T. Pěnička, O.Mikule, Michal Mazáček

Dorostenky starší:

2. místo - 3x 5 km - L. Vlášková, M. Šádková, J. Kožíšková

Dorostenci starší:

3. Charousek Jan

Muži: 

1. místo – 3x 10km - P. Vedral, T. Bergr, K. Rybář,
3. místo – 3x 10km - P. Popovič, A. Fučík, P. Vedral            

Ženy:

1. místo - 3x 5km - R.Votočková, A. Pražáková, J. Kynčlová

Pohled do kamery – Tomáš Pěnička

Soustředění na odraz – L. Vedralová (5)

Gnerální sponzor LSK Lomnice nad Popelkou.